• تلفن تماس : 09123110166
  • ایمیل : [email protected]
  • ساعات کاری : 8 صبح الی 8 شب

سوالات متداول

  • Home
  • /
  • سوالات متداول

3D Panel تری دی پانل

تری ­دی­ پانل (3D Panel) چیست؟

تری­ دی­ پانل شامل دو صفحه شبکه جوش شده فولادی است که یک هسته عایق از جنس فوم پلی ­استایرن در میان آن قرار گرفته و توسط تعدادی اعضای خرپایی به یکدیگر متصل شده ­اند و بعد از نصب، از دو طرف روی آن بتن پاشیده می­ شود.

قیمت تمام شده تری­ دی ­پانل با اجرا چقدر است؟

فاکتورهایی مانند نوع، ضخامت و کیفیت شبکه مفتولی و هم­چنین چگالی و کیفیت فوم پلی­ استایرن نقش مهمی در تعیین قیمت نهایی دارند. بنابراین، نمی­ توان قیمت قطعی برای اجرای تری ­دی­ پانل ارائه داد. ضمناً قیمت محصولات پتروشیمی مانند پلی ­استایرن تابع نرخ ارز است و قیمت تمام شده در برهه­ های زمانی مختلف، تغییر می­ کند. اما، با توجه به این­که اجرای تری ­دی­ پانل نیاز به وال­ پست و میلگرد بستر ندارد از نظر اقتصادی نسبت به بلوک لیکا و هبلکس مقرون به­ صرفه ­تر است.

روش نصب تری ­دی­ پانل (3D Panel) چگونه است؟

هنگام نصب دیوار سه­ بُعدی با دو دسته از ساختمان­ ها مواجه می­ شویم: الف) در ساختمان ­های با اسکلت فلزی ابتدا میلگردهای آجدار نمره 8 یا 10 با­طول تقریبی 50 سانتی ­متر (به­ شکل L با قاعده 10 و ارتفاع 40 سانتی­ متر) را هر 40 سانتی­ متر دور تا دور دهانۀ فرضی ساختمان به بدنه اسکلت جوش می­ دهند. سپس پانل­ های سه بعدی با سیم آرماتوربندی بعد از تراز و شاقول کردن، به این میلگردهای جوش­ شده، بسته می­ شوند. ب) در ساختمان­ های با اسکلت بتنی معمولاً پلیت­ های انتظار را در ستون­ ها یا زیر پل­ ها و نیز در کف قرار می ­دهند و سپس میلگردهای اتصال را مانند ساختمان ­های اسکلت فلزی جوش می ­دهند. چنان­چه پلیت­ های انتظار را کار نگذاشته باشند، به ­فاصله هر 40 سانتی ­متر با مته نمره 8 حفره ­ای به­ عمق حدود 10 سانتی­ متر ایجاد می­ کنند و سپس یک میلگرد نمره 8 آجدار به­ طول حدود 40 سانتی متر در داخل حفره می­ کوبند. سپس دیوارهای سه ­بُعدی را با سیم آرماتوربندی بعد از تراز و شاقول کردن به این میلگردها می ­بندند.

اجرای نما روی دیوارهای سه­ بُعدی به چه­ صورت است؟

در مورد نمای دیوارهای بیرونی اگر نما سنگ، آجر و مصالح مشابه آن­ها باشد، نخست آجر یا سنگ با اسکوپ مورد نیاز با فاصلۀ تقریباً دو سانتی­ متری جلوی پانل­ ها چیده می­ شود و سپس براساس مشخصات نقشه­ ها پشت نما ملات­ ریزی می­ شود. اما اگر نمای سیمانی، شسته و … مدنظر باشد، ابتدا روی پانل­ ها کروم ­بندی به­ ضخامت 3-2 سانتی متر اجرا می­ شود؛ بعد از آن، از پایین به بالا و هم ­تراز کروم بندی با بتن سیمان کاری (بتن ریزدانه) پر می ­شود و پس از سخت شدن این بتن روی آن نماسازی شسته انجام می ­شود.

در مورد نمای دیوارهای داخلی از روشی مانند نمای بیرونی سیمانی (بتن سبک) و یا از گچ­ و ­خاک استفاده می­ شود. سپس، گچ­ کاری با ضخامت حدود 5/0 سانتی­ متر اجرا می ­شود.

کارگذاری لوله ­های برق، تلفن، کلید و پریز روی تری­ دی­ پانل به چه­ صورت است؟

قبل از بتن­ پاشی لوله­ های برق را از فاصلۀ بین صفحه­ های فولادی مش و فوم پلی استایرن عبور می­ دهند. قوطی کلید و پریزها هم در داخل چشمه ­ها و یا با بریدن قسمتی از مفتول­ ها کار گذاشته می­ شوند.

لوله­ های آب و فاضلاب در سازه­ های تری­ دی­ پانلی چگونه کار گذاشته می­ شوند؟

قبل از بتن پاشی روی پانل­ ها در محل موردنظر برای لوله­ کشی مفتول­ های مش یک طرفۀ پانل بریده می ­شوند و سپس با تیغه ارۀ آهن­ بُر فوم پلی ­استایرن از آن محل برداشته می­ شود و لوله ­ها داخل پانل کارگذاری می­ شوند.  لوله­ های آب و فاضلاب در دیوارها کار گذاشته می شوند. سپس، روی آن­ها ملات پاشیده می ­شود.

نحوۀ کارگذاری قاب پنجره و چارچوب فلزی درها در ساختمان­ های تری ­دی­ پانلی چگونه است؟

قاب پنجره­ ها و چارچوب فلزی درها را قبل از بتن­ پاشی در محل موردنظر تراز، شاقول و محکم می­ کنند.

گچ­ کاری در ساختمان­ هایی که دیوارهای سه­ بُعدی کار شده چگونه اجرا می شود؟

پس از کروم ­بندی و بتن­ پاشی روی دیوارهای داخلی و زیر سقف، گچ ­کاری با ضخامت حدود 0/5 سانتی­ متر انجام می­ گردد.

بتن­ پاشی روی دیوارهای سه ­بُعدی چگونه انجام می­ شود؟

در مقایسه با آجر یا بلوک سیمانی بتن ریز­دانه چسبندگی کم ­تری با عایق پلی­ استایرن دارد، اما چون فاصلۀ صفحات مش دو طرف در پانل­ های دیواری غیر­باربر با عایق یک سانتی ­متر است، مفتول­ های افقی مانع از ریزش بتن ریز­دانه می­ شوند و بتن­ پاشی به­ راحتی انجام می ­شود. نخست باید کروم بندی و شمشه­ گذاری روی پانل­ های دیواری اجرا شود و سپس بتن ­پاشی از پایین به بالا انجام شود.

مزایای تری ­دی­ پانل در ساخت ویلا، ساختمان­ های مسکونی، سوله و سالن­ های صنعتی چیست؟

۱- عدم نیاز به اجرای وال­ پست­ های قائم و افقی مطابق با آیین ­نامه ۲۸۰۰ (ویرایش ششم)، 2- سرعت و سهولت در اجرا، 3- کاهش تعداد نیروی انسانی لازم برای اجرا، 4- حذف اجرای پوشش گچ ­و ­خاک و جبران هزینه­ ها و زمان موردنیاز برای آن، 5- امکان نصب انواع نماهای سنگین به صورت ملاتی (تر)، 6- بدون نیاز به عایق رطوبتی به ­دلیل استفاده از بتن آب­ بند، 7- بدون نیاز به ­ناودانی (رانر) برای حرکت مستقل از سازه در حین زلزله، 8- بدون نیاز به اجرای نعل درگاه برای اجرای بازشوی در و پنجره، 9- ایمنی، استحکام و قابلیت عالی برای نصب پیچ، میخ، رول پلاک و نصب اجسام سنگین

رفتار لرزه­ ای ساختمان­ های پیش ساخته تری ­دی­ پانل چگونه است؟

به ­خوبی می­ دانیم که هر چه وزن سازه کم­ تر باشد، استحکام و مقاومت آن در برابر زلزله افزایش می ­یابد. وزن یک متر­مربع دیوار سفالی 20 سانتی­ متری با دو طرف سیمان­کاری به ­ضخامت 3 سانتی ­متر حدود 320 کیلوگرم است، درحالی­ که وزن یک متر­مربع دیوار با پانل سه ­بُعدی با درنظر گرفتن بتن پاشی دو طرف آن (هر طرف به ضخامت 3 سانتی ­متر) حدود 140 کیلوگرم است. از سوی دیگر، عامل چسبندگی بین مصالح سنتی و اسکلت ساختمان فقط ملات بین آن­ها می­ باشد و بنابراین، در برابر زلزله ­ای با شدت متوسط چندان مقاومتی ندارند. اما، تمام اجزای دیوارهای سه­ بُعدی به ­وسیلۀ مفتول­ ها به ­هم متصل شده ­اند و سپس با میلگردهای آجدار نمره 8 یا 10 به بدنه ساختمان مستحکم شده ­اند. به­ علاوه، بتن پاشیده شده در دو طرف دیوار در واقع دو صفحه بتنی مسلح در دو طرف آن به ­وجود آورده که استحکام بسیار زیادی به ساختمان می ­بخشد.

آیا تری­ دی­ پانل عایق حرارت است؟

براساس بخش ضرایب حرارتی مصالح از جلد 19 مقررات ملّی ساختمان، ضریب حرارتی برای سفال عدد 1/0 تا 1/35 و برای عایق پلی­ استایرن عدد 0/041 تا 0/047 است. یعنی عملکرد حرارتی دیواری­ که با پانل سه ­بعدی و عایق پلی­ استایرن به ضخامت 6 سانتی متر ساخته شده، بیش­تر از یک دیوار آجری به ­ضخامت 60 سانتی­ متر است.

آیا استفاده از تری­ دی­ پانل از لحاظ اقتصادی مقرون به­ صرفه است؟

با استفاده از سازه­ های تری ­دی ­پانل هزينه­ هاي كار نيروي انساني، ماشين­ آلات، دورريز مصالح و زمان اجرا کاهش می­ یابد که منجر به كنترل كيفيت بهتر و صرفه­ جويي در تجهيزات نصب می­ شود. هم ­چنین، سازه­ هاي تری­ دی­ پانل نقاط ضعف سامانه­ هاي پيش­ ساخته، از قبيل بالا بودن هزينه حمل ­و ­نقل قطعات سنگين، نياز به جرثقیل براي جا­به­ جايي در محل، اتصالات ناهمگون و محدودیت در طرح ­های معماری را ندارند.

Shotcrete شاتکریت

شاتکریت (بتن پاششی) چیست؟

بتنی است که با طرح اختلاط ویژه ساخته شده (شامل یک قسمت سیمان و چهار قسمت ماسه وزنی با تقریباً 7 درصد آب بر حسب جرم مواد خشک) و از طریق پاشش با فشار سریع روی سطوح، بدون نیاز به قالب­ بندی اجرا می­ شود.

شاتکریت در چه سازه هایی کاربرد دارد؟

سيمان­كاري بر روي انواي ديوارهاي بلوكي در نما و داخل، سيمان­كاري بر روي انواع ديوارهاي تري­ دي­ پانل در نما و داخل، شاتكريت استخر، سيمان­كاري بر روي انواع سقف، سيمان­كاري بر روی خاك جهت پايدارسازي خاك، سيمان­كاري تونل ­ها، سيمان­كاري بر روي ترانشه ­ها، شاتكريت انواع مواد ضد­حريق، تزريق دوغاب، انتقال مصالح و كف­ سازي

شاتکریت تر و خشک چه تفاوتی با هم دارند؟

شاتکریت مخلوط خشک شامل پیش اختلاط مواد خشک با آب اضافه شده در نازل است. شاتکریت مخلوط تر شامل پیش اختلاط همه مواد از جمله آب است.

اجرای شاتکریت چه مزیت ­هایی دارد؟

از مزایای شاتکریت می­ توان به قابلیت قرار دادن بتن بر روی سطوح نامنظم، عمودی و سربالایی که شکل ­دهی آن­ها دشوار یا گران است اشاره کرد. مواد را می ­توان مخلوط کرد و در فاصله­ های طولانی تا نقطۀ کاربرد پمپ کرد.

آیا پاسخ سوال خود را نیافته اید؟